Hantaran Sarang Burung



Actually hantaran ni adalah hantaran time aku bertunang dulu. Aku sangat minat pada kelainan la konon~hahaha! Ni sarang burung yang dibuat dari ubi keledek dan gula hangus. Cara nak buat senang aje. gesek ubi keledek kat penggesek dia menjadi bentuk panjang2 dan halus ala2 bihun gitu~ lepastu goreng sampai dia agak-agak masak, angkat dan tos.Lepas tu cairkan gula dalam kuali, jangan bagi hangus sangat dan gaul. masa dia tengah panas tu la korang letak dalam mangkuk kecik dan buat bentuk sarang burung.. , then jadi la sarang burung.. Untuk menjadikan sraang burung tu macam real lal sangat~ letak la gula2 bentuk telur burung (ala kedai lama2 ada jual 20sen 5 bijik). macam aku beli burung skali 3 eko RM10.Rumput tu rumput plastik. Kat kedai bunga ada jual. Jangan korang g cabut rumput kat laman plak.
Ha selamat mencuba ye~
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Post a Comment